Krigsminner i Tingvoll kommune

"...For over 70 år siden var Tingvoll kommune en del av en strategisk posisjon for nazistiske styrker under 2. verdenskrig. Her var det både kommandoplasser og fangeleir, samt utallige kystobservasjonsposter og kanonstillinger. På Meisingset finner man også rester av ei gammel jerngruve som var veldig viktig for okkupasjonsmakten..."

Hei alle sammen!

Her i Tingvoll har vi nå en kjempemulighet til å få samlet og gått gjennom alle historier, posisjoner, bilder, og rekvisitter. Jan Harry Røv er en lokal ildsjel som sammen med Odd Roald Wiik, ønsker å samle denne typen informasjon for at det for fremtiden potensielt kan brukes til skoleprosjekter, besøk eller turisme for fellesskapet. Han har også medhjelpere som ønsker å lage en minidokumentar.

Men til dette trenger de DIN hjelp!

Har du informasjon, bilder eller rekvisitter han kan ta bilder av, historier, eller vet om bunkere/forsvarsverk* rundt om i Tingvoll kommune, gamle skoleoppgaver som kan tas kopi av, eller har du kanskje foreldre/besteforeldre som kan intervjues? - ikke nøl med å ta kontakt med enten Jan Harry selv, Odd Roald, eller frivilligkoordinator Torstein Gjetvik fra kommunen.

 

*For sikkerhetsskyld vil vi på ingen måte oppfordre noen til å gå inn i gamle bunkere, og tar ikke ansvar for eventuelle uhell eller skader tilknyttet dette.