Ut på tur - Stikk UT!

Stikk -UT er en årlig turkassetrim sommer og vinter med +/- 13 turmål rundt omkring i kommunen. Ved hvert turmål er det en postkasse med en kode som du registrerer i egen app eller på hjemmesiden til Stikk-UT.

Vintersesongen er i perioden 15. desember til 2. påskedag. Sommersesongen er fra 1. mai til 31. oktober.

Sommersesongen er under planlegging. Har dere nye turtips med gode parkeringsmuligheter, så ta gjerne kontakt med kultur- og frivilligkoordinator Tina Fløystad, se kontaktinfo.

 

Om Stikk-UT

Stikk UT! er en felles turkassetrim for alle medlemskommunene i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, hvor også Tingvoll kommune er medlem. Stikk-UT har egen StikkUT nettside hvor man kan lese om turer i sin egen kommune, eller for å planlegge turer i andre kommuner.  Det er også på denne siden hvor den elektroniske registreringen skjer.  Det kan også lastes ned egen app på mobilen, Stikk-UT appen, slik at du registrerer turen når du er ved turmålet.

Stikk-UT får flere ut på tur!

Stikk-UT er Friluftsrådet  Nordmøre og Romsdal, i samarbeid med medlemskommunene, sin satsing for å få flere folk ut på tur. Tingvoll kommune har valgt ulike turmål med variert vanskelighetsgrad. Turene skal være fra de lette (grønn løype) der alle kan ferdes trygt og det kreves ingen spesielle ferdigheter, til krevende turer (rød løype) for erfarne turgåere med god utholdenhet. Til alle turmålene er det skrevet gode turbeskrivelser og det er satt opp skilt som viser at det er Stikk-Ut! tur, samt stedsskilt.

Stikk-UT - sommer

Sommersesongen er i perioden 1. mai til 31. oktober!

Årets turer har noe for de aller fleste: Korte og lange, bratte og flate, fjell og fjære, kyst og innland. Også de som vil på tur med barnevogn, sykkel, rullestol eller rullator vil finne turer som passer.

Du finner informasjon om alle turene under det røde Stikk UT!-banneret på hjemmesiden til Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Kartbrosjyren ble i mai distribuert til alle husstander i medlemskommunene; Aukra, Averøy, Eide, Fræna, Gjemnes, Halsa, Kristiansund, Midsund, Molde, Nesset, Rauma, Sandøy, Smøla, Sunndal, Surnadal og Tingvoll. Om du ikke har fått den stikk innom servicekontoret i din kommune og hent deg en, du finner den også på heimesiden til friluftsrådet.

Stikk- UT - vinter

Vintersesongen er i perioden 15. desember til 2. påskedag. Turene er skiltet med blå Stikk UT skilt som har refleks og synes godt med hodelykt når det er mørkt . I årets sesong er det nesten 300 turmål i hele fylket: 132 skiturer og 166 fotturer. Alle skimål er i tillegg koblet til løyper.net som gir oversikt over løypestatus (når det sist ble tråkket). Her finner du også oversikt over stikk-UT vinter i Tingvoll.

Se løypestatus på løyper.net

Slik registrerer du turen din

På hvert turmål er det satt opp en turkasse der du finner Stikk UT!- koden for denne turen. For å delta må du registrere koden på www.stikkut.no eller i mobilappen "Stikk-UT" (lastes ned gratis til mobiltelefon). 

1. Gå inn på «Registrer deg» og fyll ut skjemaet. Under «Familiemedlemmer» kan du føre opp barn som ikke har egen e-postadresse eller andre familiemedlemmer. Når du senere skal registrere en turkode krysser du av for de som var med på turen.

2. På «Min side» får du oversikt over turene dine.

3. «Toppliste» og «Statistikk» gir deg oversikt over både egne og andre sine turer og turmål.

4. Under «Turbeskrivelser» kan en velge kommune og her finner du kart og detaljert informasjon om hver tur.

5. Du kan registrere turkoden på vår hjemmeside eller i mobilappen "Stikk-Ut"

Vi ønsker nye og gamle deltakere velkommen til en flott Stikk UT!

Andre turforslag 

Det ligger mange forslag på fine turer i fylket vårt på en nettside laget av Møre og Romsdal fylkeskommune. Her er det forslag til fotturer, skiturer, sykkelturer og padleturer rundt om i fylket. Klikk linken nedenfor for å komme til denne siden:

www.morotur.no