Stikk UT!

 

Nå kan du bestille årets StikkUt!-krus HER

 

StikkUT er en årlig turkassetrim med +/- 13 turmål rundt omkring i kommunen. Turkassetrimmen starter 1. mai og varer til og med 31. oktober, og ved hvert turmål er det en postkasse med bok.

 

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal har egen StikkUT nettside hvor man kan lese om turer i sin egen kommune, eller for å planlegge turer i andre kommuner.  Det er også på denne siden hvor den elektroniske registreringen skjer. Logg inn her. På StikkUt!-turer kan alle skrive seg inn på turer både i sin egen kommune og i de andre medlemskommunene i en bok som ligger på turmålet. På den måten kan man huske tilbake til hvordan det var sist man var innom den samme turboka.

Hva er StikkUT?

StikkUT er Friluftsrådet  Nordmøre og Romsdal, i samarbeid med medlemskommunene, sin satsing for å få flere folk ut på tur. Tingvoll kommune har valgt ulike turmål med variert vanskelighetsgrad. Turene skal være fra de lette (grønn løype) der alle kan ferdes trygt og det kreves ingen spesielle ferdigheter, til krevende turer (rød løype) for erfarne turgåere med god utholdenhet. Til alle turmålene er det skrevet gode turbeskrivelser og det er satt opp skilt som viser at det er StikkUt! tur, samt stedsskilt.

STIKK UT! FOR ALLE

Stikk UT! er en felles turkassetrim for alle medlemskommunene i friluftsrådet. I 2018 er det 381 ulike turer fordelt på 30 kommuner å velge mellom.

Årets turer har noe for de aller fleste: Korte og lange, bratte og flate, fjell og fjære, kyst og innland. Også de som vil på tur med barnevogn, sykkel, rullestol eller rullator vil finne turer som passer.

Du finner informasjon om alle turene under det røde Stikk UT!-banneret på hjemmesiden til Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Kartbrosjyren ble i mai distribuert til alle husstander i medlemskommunene; Aukra, Averøy, Eide, Fræna, Gjemnes, Halsa, Kristiansund, Midsund, Molde, Nesset, Rauma, Sandøy, Smøla, Sunndal, Surnadal og Tingvoll. Om du ikke har fått den stikk innom servicekontoret i din kommune og hent deg en, du finner den også på heimesiden til friluftsrådet.

 

SLIK GJØR DU DET

På hvert turmål er det satt opp en turkasse der du både finner for Stikk UT!- koden og turbok du kan signere i.

For å delta må du registrere koden på www.stikkut.no eller i mobilappen Morotur (lastes ned gratis til mobiltelefon). Det er ikke nok å kun skrive navnet ditt i turboka!

 

1. Gå inn på «Registrer deg» og fyll ut skjemaet. Under «Familiemedlemmer» kan du føre opp barn som ikke har egen e-postadresse eller andre familiemedlemmer. Når du senere skal registrere en turkode krysser du av for de som var med på turen.

 

2. På «Min side» får du oversikt over turene dine.

 

3. «Toppliste» og «Statistikk» gir deg oversikt over både egne og andre sine turer og turmål.

4. Under «Turbeskrivelser» kan en velge kommune og her finner du kart og detaljert informasjon om hver tur.

 

5. Du kan registrere turkoden på vår hjemmeside eller i mobilappen "Morotur". 

 

Vi ønsker nye og gamle deltakere velkommen til en flott Stikk UT! høst!  Sesongen varer fram til 31. oktober!

 

 

Andre turforslag 

Det ligger mange forslag på fine turer i fylket vårt på en nettside laget av Møre og Romsdal fylkeskommune. Her er det forslag til fotturer, skiturer, sykkelturer og padleturer rundt om i fylket. Klikk linken nedenfor for å komme til denne siden:

www.morotur.no

Adresse

Midtvågvegen 2
6630 Tingvoll