Tingvoll Økopark

Tingvoll Økopark er en helt unik opplevelsespark – det finnes ikke maken i hele verden. Vårt mål er at barn og voksne skal lære mer om hvor maten kommer fra – nemlig jorda, meitemarkens rike. I tillegg har selvsagt mange andre øko-opplevelser – ta med deg barna og kom!Tingvoll Økopark ligger på Tingvoll gard. Tingvoll er en økokommune. Vi ligger sentralt på Nordmøre med ca. én times reiseavstand fra Kristiansund, Molde, Sunndalsøra og Surnadal.

Reisen i jorda, kafé og butikk

I den gamle låven har vi selve hovedattraksjonen «Reisen i jorda» og mange andre spennende opplevelser. Her har vi også økokafé og en liten økobutikk. Hos oss bor både sauer, geiter, høner, kyr, kalver og kaniner. Dyrene kan du besøke når du vil. Gi dem gjerne mat! De som kjøper billett kan også få og inn til dyra og kose med dem.

Noen av dyra bor her om sommeren og utover høsten, mens både høner og kyr er faste innbyggere i Økoparken og bor her hele året.

Stor kjøkkenhage og utfordrende klatreløype

I den økologiske kjøkkenhagen vår – den heter Stjernehagen, etter stjernehuset som står der – har vi utallige spennende vekster – om sommeren og høsten. Du er velkommen til å kikke deg rundt på egenhånd, eller bestille en omvisning. Rett ved siden av har vi en liten klatreløype i trærne. Den kan du bruke når du vil!

Spesielle arrangementer

Ca én søndag i måneden i sommerhalvåret lager vi hjemmelaget økois  – med flytende nitrogen! Det anbefales på det varmeste, maken til is har du sjelden smakt.  – Særlig har du sjelden smakt det, fordi vi er de eneste i Norge som lager nitrogenis. 

Vi har også andre arrangementer, følg med på vår Facebookside for jevnlige og ujevnlige øko-happenings.

Våre samarbeidspartnere

Viten om biologiske sammenhenger og matproduksjon er livsviktig. Det har våre samarbeidspartnere forstått, derfor støtter de oss.

Stiftelsen Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) eier Tingvoll gard. Stiftelsen har stilt garden, husa og området til disposisjon for Økoparken.

Møre og Romsdal Fylke, Tingvoll kommune og Staten har alle bidratt økonomisk for å få parken realisert.

Få både verdensberømt ost og andre Tingvollopplevelser med hjem

På Tingvoll kan du oppleve mer enn Økoparken. Her produserer vi verdens beste ost, vi har idylliske kafeer, en av Norges mest spesielle kirker – og en natur som tar pusten fra deg. 

Tingvoll ligger idyllisk ved Tingvollfjorden, med både irrgrønne beiter og majestetiske tinder. Her får du både kultur og natur.

Vi kan lage en Tingvollpakke til din gruppe!

Vi i Økoparken syr gjerne sammen en egen Tingvollpakke til din gruppe – kontakt oss på post@okoparken.no for tilbud.