Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023

Valgoppgjør for Tingvoll - kandidatstemmetall pr parti (PDF, 67 kB)

Informasjon om fugleinfluensa i Møre og Romsdal

Statsforvalteren i Møre og Romsdal har lagt ut en artikkel om fugleinfluensa på nettsiden og den kan leses her.

Nye satser for tilskudd til drenering

  I årets jordbruksforhandlinger ble partene enige om å øke tilskuddssatsene for drenering fra 1.juli. Nye satser er 4 000 kroner per dekar og 61 kroner per løpemeter grøft, avgrenset til maksimalt 4 000 kroner per dekar berørt areal. Endringene gjelder for søknader sendt inn etter 1. juli 2023. Behandling av søknader som er sendt inn før 1.juli der tiltaket ikke er påbegynt Søkere som har fått innvilget tilskudd før 1.juli etter gamle satser, kan trekke gammel søknad og sende ny søknad når arbeidet på det omsøkte arealet ikke er påbegynt. Kommunen må da fatte nytt vedtak om tilskudd. Behandling av søknader som er sendt inn før 1.juli der tiltaket er påbegynt Etter forskriftens §3 kan det gis tilskudd der tiltaket er påbegynt. Dette betyr at det ikke kan gis tilskudd etter fornyet søknad og med nye satser i slike tilfeller.

Funger bedre i hverdagen - bli med på sterk og stødig!

Inaktivitet er en av de store truslene mot selvhjulpenhet og fungering i hverdagen for mange eldre, og en alvorlig konsekvens er fall og fallskader. Forskning viser at det nytter å forebygge funksjonssvikt, fall og fallskader hos utvalgte grupper eldre. For hjemmeboende eldre med begynnende funksjonssvikt er trening med fokus på styrketrening og balanse det tiltaket som har vist seg å ha best effekt. Sterk og stødig er et kunnskapsbasert fallforebyggende treningsopplegg. Trondheim kommune, NTNU og Pensjonistforbundet står bak utviklingen av tilbudet. Treningstilbudet har fokus på styrke, kondisjon og balanse for eldre. Målgruppen for «Sterk og stødig» er hjemmeboende eldre som klarer seg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. De må være i stand til å gå delvis uten hjelpemiddel innendørs, men erfarer endringer i bevegelsesfunksjon og ustøhet i enkelte situasjoner. I Tingvoll kommune drives tilbudet drives av fire frivillige, sertifiserte instruktører: Liv Flemseterhaug og Solveig Svanem på Eldresenteret og Britt Marie Hage og Unni Søbstad Larsen på Leite. Dette er et populært tilbud som mange benytter seg av i Tingvoll Kommune. Kunne du tenke deg å prøve Sterk og stødig? Ta kontakt med koordinator for Sterk og stødig og fysioterapeut Lisbet Rolland Hovsbakken: lisbet.rolland.hovsbakken@tingvoll.kommune.no eller 90756390 .   Med vennlig hilsen Lisbet Rolland Hovsbakken Fysioterapeut i Tingvoll kommune

Gode nyheter om badevannskvalitet!

Alle badeplassene på Tingvoll er vurdert til å ha utmerket badevannskvalitet. Så gå ut og nyt finværet!

Friluftsskolen i Tingvoll blir en del av Friidrettsuka i uke 33

Tingvoll IL inviterer  barn og unge sommeren 2023 til å delta på ulike sommeraktiviteter. Gjester som ikke bor i Tingvoll kommune er også velkomne til å delta.

Glimrende badevannskvalitet i Tingvoll

Dette blir muligens en smule teoretisk for folk flest, men vi tar kortversjonen først.   Det er utmerket vannkvalitet på alle badestrendene i Tingvoll kommune sier  Thomas A Bulling kommuneoverlege. Her er fakta for den som ønsker dokumentasjon: Oppsummering badevatn i Tingvoll 2023 Vasskvalitet for friluftsbad blir i hovedsak vurdert ut i frå innhaldet av tarmbakteriar (termotolerante koliforme bakterier – (TKB) og intestinale enterokokker – (IE)). Dette er bakteriar som er teikn på avføring fra mennesker eller pattedyr. I dei europeiske normene (2006)  blir den bakteriologiske vasskvaliteten vurdert  og delt i tre tilstandsklasser:   Utmerket God Dårleg <250 TKB pr. 100 ml. 250-500 TKB per 100 ml > 500 TKB per 100 ml <100 IE pr. 100 ml. 100-200 IE per 100 ml > 200 IE per 100 ml (Det er ulike grenseverdiar for ferskvatn og sjøvatn. Her er alt vurdert etter grenseverdiane som er for sjøvatn. Den er også strengare enn for ferskvatn.)   Dato 13. juni   Bakterier TKB IE TKB IE Brevikstranda 5     <5     Bruksgrenda 20 <5     Tingvoll camp. 130 5     Tingvoll brygge <5 10     Tingvollvågen 130 20     Kvisvik camp. <5 <5     Magnillen 5 <5     Hanemsvatnet 15 <5     Øydegard kai 5 <5     Vatshellen <5 <5     Bergheimsvatnet <5 <5     Leitet, elv v/skytebane         Prøvane er teke ut av Miljøretta helsevern og analysert av NEMKO Norlab AS i Surnadal.          

Trygghetssirkelen - for foreldre

De fleste foreldre vil i perioder oppleve følelsen av å ikke strekke til. To-åringen tramper i gulvet og roper tilsynelatende uten grunn. Tre-åringen vrir seg på gulvet i protest og du lurer på om du skal gi en klem, gi etter eller sette grenser. Du er ikke alene om å være usikker! De aller fleste foreldre opplever utfordrende perioder gjennom barnas oppvekst, der de føler på sinne, fortvilelse eller maktesløshet. Da er det så fint at Tingvoll kommune tilbyr kurs i trygghetssirkelen, som kan bidra til å støtte og veilede foreldre, i den utfordrende jobben det faktisk er å være forelder. Les mer om kurset og påmelding til Trygghetssirkelen her. (PDF, 140 kB)  På bildet ovenfor ser du Oline Kanestrøm, som sammen med Jeanette Wilhelmsen og Ann Kristin Bergslid Rolland holder kursene. Første oppstart pappagruppe blir medio september, neste i november. Grupper for førstegangsforeldre fra slutten av august. Oline Kanestrøm har pappagruppene, og Ann Kristin Bergslid Rolland har de andre gruppene. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

Sommarjobb for ungdom – Kick-off samling

Måndag ettermiddag arrangerte kommunen kick-off samling for ungdom mellom 16-18 år som har fått sommarjobb i Tingvoll kommune. Dei fleste av ungdommane har erfaring med å vere brukarar av tenestene til kommunen vår. Kanskje dei har gått i barnehage eller på skule her, hatt kontakt med helsesjukepleiar, besøkt biblioteket, vore innom bruktbutikken til Miljøkompaniet eller vore på besøk hos slektningar på Vonheim eller sjukeheimen. Gjennom ordninga Sommarjobb for ungdom ønskjer kommunen å gi ungdommane nyttig erfaring og ein god start på arbeidslivet, og å presentere kommunen som ein mogleg framtidig arbeidsgivar. 18 ungdommar skal ha sommarjobb for ungdom i år! Dei skal mellom anna jobbe ved barnehagane, Vonheim, sjukeheimen og Miljøkompaniet. Fleire skal også ha sommarjobb gjennom Ferieklubben. Neste år blir det nye sjansar for andre ungdommar i målgruppa. Det går fram av Økokommuneplanen at kommunen skal jobbe for like livssjansar, og at alle som kan skal få tilbod om passande arbeid. Sommarjobb for ungdom er eit av tilboda kommunen gir i arbeidet for ei berekraftig utvikling av lokalsamfunnet. Takk til ungdommane som søker jobb hos oss i Tingvoll kommune – de er framtida vår!

Arbeidsgiverstrategi

Tingvoll kommunestyre vedtok 11. mai arbeidsgiverstrategi 2023-2026. Arbeidsgiverstrategien beskriver hvordan kommunens politiske og administrative ledelse skal forvalte sin rolle for å være en attraktiv arbeidsgiver og realisere kommunens mål. Arbeidsgiverstrategien er forankret i kommunens verdigrunnlag og i en grunntanke om at vi sammen tar ansvar for våre felles utfordringer og løsninger. Strategien er et viktig verktøy for folkevalgte, ledere, medarbeidere og tillitsvalgte. Nå jobber en partssammensatt prosjektgruppe videre med en strategisk kompetanseplan, som skal være en veileder for arbeidet med sektorvise kompetanseplaner til høsten. Strategisk kompetanseplanlegging handler om at det må være en rød tråd fra kommunens overordna mål til den enkelte ansattes kompetanse og kompetansebehov. Å ha relevant kompetanse - og å få bruke kompetansen sin - er viktig for motivasjon, mestring og selvstendighet i arbeidet. Det legger til rette for å kunne mestre omstilling til bærekraftige tjenester og hindre frafall fra arbeidslivet. Slik blir samarbeidet om kompetanseplanlegging et viktig bidrag for å rekruttere, beholde og utvikle medarbeidere og ledere til lokalsamfunnets beste. Arbeidsgiverstrategi 2023-2026 (PDF, 718 kB) Mvh Margrete Magerøy personalrådgiver, Personalseksjonen