Ingrid Waagen ordfører i Tingvoll kommune, og varaordfører Arne Magnus Aasen

Ordføreren i Tingvoll

Ingrid Waagen ordfører i Tingvoll

Ordfører Ingrid Waagen (SP) ble født i 1991, og er oppvokst i Torjulvågen i Tingvoll kommune sammen med mor, far, 2 søstre og 4 besteforeldre. Ingrid er oppvokst på gården der Tingvollost blir produsert og har i hele barndommen likt å hjelpe til.

 Ingrid har alltid vært glad i bygda si, og gikk på Studiespesialisering på Tingvoll videregåande skole.

 Deretter gikk turen til Volda for å gå Sosionom-utdanning, før hun gikk master i Sosial- og velferdsfag på Lillehammer. Etter endt utdanning fikk Ingrid seg jobb i barneverntjenesten i Surnadal, der hun jobba helt til hun ble ordfører høsten 2019.

 I 2017 kjøpte Ingrid seg et småbruk i Torjulvågen, bare noen steinkast unna hjemgården hennes. Hun bor der sammen med samboer Bård, datteren Marie, to hunder og 6 geiter.

 På fritida liker Ingrid å være sammen med familie og venner, samt å ta seg en fjelltur, enten til fots eller på ski. I tillegg liker hun å ha diverse prosjekt, som for eksempel oppussing og hagearbeid.

 Ingrid starta sitt politiske engasjement med spørsmål om skolenedleggelse i Torjulvågen. Ingrid var 11 år gammel og satt på tilskuerbenken på kommunestyremøte.

 Ingrid meldte seg inn i Senterungdommen når hun var 20 år og ble etter kort tid styremedlem i Møre og Romsdal Senterungdom, før hun ble politisk nestleder. Etter hvert ble Ingrid lokallagsleder i Tingvoll Senterparti og var det fram til høsten 2019.

 Ingrid ble valgt inn i kommunestyret i Tingvoll i 2015 og satt samtidig i formannskap og ungdomsråd. Ved valget 2019 var hun ordførerkandidat. Senterpartiet ble største parti i kommunen og Ingrid ble valgt til ordfører 3. oktober 2019.

 For Ingrid er det spesielt viktig å få flere til å flytte til Tingvoll. For å få til dette må kommunen ha et rikt kulturliv, attraktivt boligmarked, variert arbeidsmarked og gode oppvekst- og levekår.

 Hvis du har innspill eller spørsmål er det bare å ta kontakt.

 Kontaktinformasjon

E-post: ingrid.waagen@tingvoll.kommune.no

Mobil: 95700360

Facebook-side: https://www.facebook.com/ordforeringrid

Varaordfører i Tingvoll Arne Magnus Aasen

Arne Magnus Aasen ordfører i Tingvoll kommune - Klikk for stort bildeArne Magnus Aasen ordfører i Tingvoll kommune

Vi lar Arne Magnus selv fortelle litt med egne ord om hvem han er:                                        

Arne Magnus Aasen (Uavhengig) født 1961 og oppvokst i Førde. Gift med May Iren, har fire barn og fjorten barnebarn. Etter eksamen artium, realfag i 1981, flytta May og Arne Magnus til Lyngdal i Vest Agder. Vart agronom våren 1982. Jobba ved Lyngdal Jordbruksskule i to år, ett år som instruktør i hagebruk og ett år med ansvar for grisehus og sauefjøs. Flytta tilbake til Førde sommaren 1984. Hadde studieplass på Norges Landbrukshøgskule Ås (NLH), i dag UMB. Er oppvokst på gard som nest yngst av fire brør. Lysten til å bli bonde var større enn lysten til å bli byråkrat. Etter å ha vore i markedet på leiting etter gårdsbruk eit års tid, kjøpte vi Skjevling, eit nedlagt bruk på Aspøya og flytta til Tingvoll august 1985. Det meste av dei første 30 åra i Tingvoll har gått med til bygging av fjøs, redskapshus og restaurering/påbygg bolighus, grøfting og dyrking av jord. I dag er det Jan Ingvar med familie som driv garden.

Det som betyr mest for meg er at familien har det bra. Storviltjakt er den store lidenskapen og har samla familien til mange middager der elg, hjort, rein og rådyr har stått på menyen. Viktig å delta i, og utvikle demokratiet vårt. Vart innvalgt i kommunestyret i 2015, var litt usikker i 2019 om eg ville stille til valg, men stilte. Vart valgt til varaordfører 3.oktober 2019. Har samarbeida godt med Ingrid, og når ho er i morspermisjon er det ei glede å overta stafettpinnen.

Artikkelliste