Hold Midtnorge rent - bli med å holde Tingvoll rent!

Klikk for stort bildeSmå og store hender rydder våre strender

11 renovasjonsselskap i Midt-Norge har slått sammen kreftene til en felles ryddeaksjon for strandlinja vår. Vi deler ut sekker og hansker – og kan også bidra med å hente avfallet etter avtale, men vi trenger hjelp – bli med å rydde! 

Norske strender, innsjøer og vassdrag er fulle av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet. Funnet av Gåsnebbhvalen utenfor norskekysten med over 30 plastposer i magen var en brutal påminnelse om hvor alvorlig det står til.

Nå kan DU bidra til å redusere problemet i Tingvoll – bli med å rydde strendene for søppel!

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Vi oppfordrer turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, barnehager, idrettslag, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø, til å delta!

Du kan rydde langs strender, elvebredder og innsjøer. Mye av avfallet i elvene våre havner til slutt i havet og er en stor del av problemet.

Hvordan rydde?

  1. Registrer din aksjon på https://holdnorgerent.no/ryddeportalen/  og bli med på konkurranse (se under). Du kan også levere marint avfall gratis på miljøstasjonene våre uten å registrere deg på nettet, men vi ser helst at du gjør det. Da er det også lettere for andre å se hvor det er ryddet.
  2. Hent gratis plastsekker og hansker på Servicekontoret på Kommunehuset i Tingvollvågen, eller på miljøstasjonene i Tingvollvågen og på Øydegard.
  3. Rydd stranda!
  4. Lever plastsekkene på miljøstasjonene i åpningstiden. Er det store mengder/større gjenstander, eller du ikke har mulighet til å levere sekkene selv, kan vi bidra med utsetting av containere og/eller henting av avfallet. Innkjøring av avfall må avtales nærmere med kommunen i hvert enkelt tilfelle, helst i god tid før du skal rydde.

Konkurranser – vinn opp til 10 000 kroner!

Alle som registrerer ryddeaksjonen sin blir med i konkurransen om å bli «Årets strandrydder». Vi kårer én vinner for hele Midt-Norge, i tillegg kåres lokale vinnere for hvert renovasjonsselskap.

Vi har også bildekonkurranse på Instagram. Ta bilder under ryddingen og tagg disse med #holdmidtnorgerent så er du med. Vi kårer flere vinnere i løpet av kampanjeperioden.

NB! Ikke bruk strandrydde-plastsekker til ordinær plastinnsamling. Da risikerer du at renovatøren ikke tar med seg plasten din!!

Send oss gjerne bilder, eller en liten film fra din ryddeaksjon som vi kan bruke på kommunens hjemmesider og Facebook. Bildene med en liten tekst sender du til postmottak@tingvoll.kommune.no

Har du spørsmål om aksjonen i Tingvoll?

Ring Servicekontoret på tlf 7153 2400 eller send en epost til postmottak@tingvoll.kommune.no

Kontaktinformasjon

Erlend Lund Tveekrem
Avd.ing - Renovasjon, private avløpsanlegg og utslipp, forsøpling og forurensning, vannmiljø
E-post
Mobil 997 42 153

Åpningstider

Tingvollvågen
Mandag 12.00 - 19.00
Torsdag 12.00 - 15.00

Øydegard 
Tirsdag 12.00 - 19.00