Covid19 påvist ved spisested i Sunndal

Som meldt fra kriseledelsen i Sunndal, er det to med påvist covid-19 i Sunndal. Begge testene viser mutert virus, men det er foreløpig ikke klart hvilke mutasjoner det er snakk om. Som kjent er muterte virus langt mer smittsomme enn det vanlige covid-19-viruset.

 

Den ene smittede er tilknyttet spisestedet Timian & Persille, og har potensielt mange nærkontakter.

Det er avgjørende for den videre utviklingen at vi får kartlagt og satt aktuelle nærkontakter i karantene så fort som mulig. Gjennom intensiv smittesporing, karantene og testing kan vi avgrense eventuelt smitte. En person fra Tingvoll er satt i karantene og skal testes i dag.

Vi oppfordrer alle som har vært spisegjester på Timian & Persille i perioden mandag til onsdag denne uken til å bestille test umiddelbart, og samtidig gå i karantene. Karanteneperioden er i utgangspunktet 10 dager, men vi oppfordrer alle til å reteste seg på den 7. dagen etter mulig kontakt med den smittede. Dersom denne andre testen er negativ, kan karantenen avsluttes.    

Test kan bestilles   ved å kontakte Tingvoll legesenter på tlf 71 53 24 50 eller sende SMS via www.tlege.no Vi tester fra kl. 14.00 i dag, men test må bestilles så snart som mulig.

Tingvoll, 26.2.2021

Bjarne Storset,

Kommuneoverlege og smittevernlege