Hold Midt-Norge rent – bli med å holde Tingvoll rent!

Små hender.jpg - Klikk for stort bilde

Norske strender og havbunnen vår er full av plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, flasker og glasskår.

Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet. Funnet av Gåsnebbhvalen utenfor norskekysten med over 30 plastposer i magen var en brutal påminnelse om hvor alvorlig det står til.

Nå kan DU bidra til å redusere problemet i Tingvoll – bli med å rydd en strand for søppel!

Renovasjonsselskapene i Midt-Norge samler kreftene for en felles strandryddeaksjon. Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis dere rydder, henter vi avfallet.

Vi oppfordrer alle skoler, barnehager, lag, foreninger og andre til å være med å rydde. Så skal vi gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

Hvordan rydde?

1. Kontakt servicekontoret i Tingvoll kommune for nærmere avtale om henting av avfallet. Helst i god tid før du skal rydde.
  2. Registrer din aksjon på www.holdmidtnorgerent.no og bli med på konkurranse (se under)
  3. Hent gratis sekker på Servicekontoret i kommunehuset eller på miljøstasjonene i Tingvollvågen og på Øydegard.
  4. Rydd en strandlinje.

Etterpå setter du sekkene på avtalt sted og gir oss beskjed når du er ferdig. Vi vil gjerne vite antall sekker. Er det avfall utenfor de utdelte sekkene må dette meldes inn spesielt.

Bli årets strandrydder i Midt-Norge og vinn 10.000,-

Alle som har meldt inn sin ryddeaksjon til www.holdmidtnorgerent.no er med i trekningen. Vi trekker ut et ryddelag blant alle som deltar i Hold Midt-Norge rent.

Bli årets strandrydder i ditt nærområde og vinn 2.500,- eller billetter til KBK

Vi trekker også ut lokale strandryddere i NIR-kommunene, der premien er 2.500,-

I Tingvoll kan vi glede 2 vinnere med 2 billetter til en av KBK sine hjemmekamper.

Når skal jeg rydde?

Kampanjeperioden for strandryddeaksjonen er fra 1.mai - 20.juni 2017.

Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit. Ta kontakt med Servicekontoret i Tingvoll kommune i forkant og avtal hvordan dette skal gjøres. For å bli med i konkurransen må du rydde før 20. juni 2017.

Send oss gjerne bilder, eller en liten film fra din ryddeaksjon som vi kan bruke på kommunens hjemmesider og Facebook. Bildene med en liten tekst sender du til vidar.karlsen@tingvoll.kommune.no

Har du spørsmål om aksjonen i Tingvoll?

Ring servicekontoret på 71 53 24 00 – epost postmottak@tingvoll.kommune.no

Publisert av Vidar Karlsen. Sist endret 19.05.2017 11:05