Tingvollelever på slakting på Geitmyra matkultursenter for barn

Kortreist gjestbud - Klikk for stort bildeKortreist gjestbud

Skal vi kunne spise kjøtt så må vi drepe dyr. Det er en brutal sannhet, men det er tilfelle hver gang vi spiser kjøtt. Denne sammenhengen lærer elevene når de har skoleundervisning på Geitmyra matkultursenter for barn. 

Mandag den 16. september skal den sinte hanen på Geitmyra slaktes. På tirsdag den 17. september skal hanen serveres, og sammen med elever fra Tingvoll barne- og ungdomsskole skal vi partere et lam. Slaktingen gjøres i forbindelse med nasjonal lansering av undervisningsopplegget "Mat på naturlig vis" utarbeidet av Christin Løkke Hagen ved Tingvoll barne- og ungdomsskole, Geitmyra matkultursenter for barn og Bioforsk Økologisk.

- På Geitmyra og på Tingvoll er vi opptatt av at vi skal komme nærmere maten vi spiser. Slakting og partering øker forståelsen for hvor maten kommer fra, sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter.

For spørsmål eller intervjuer, ta kontakt med:

Lene Gjelsvik, daglig leder Geitmyra matkultursenter for barn 982 57 582
Andreas Viestad, faglig ansvarlig Geitmyra matkultursenter for barn 415 066 33
Christine Løkke Hagen, lærer på Tingvoll barne- og ungdomsskole 934 25 548
Se også http://www.geitmyra.no og www.kortreistgjestebud.no

Les også ressursheftet Mat på naturlig vis.

Publisert av Inger Helene Sira. Sist endret 06.07.2016 13:23
Fant du det du lette etter?