Krivi-Vev AS

Krivi-Vev AS ble miljøfyrtårnsertifisert i 2005. Viktor Gautvik er daglig leder og miljøfyrtårnansvarlig
Bedriften ble etablert i 1988 og har 10 medarbeidere. Krivi-Vev produserer bunadstekstiler, duker, gardiner og stoffer i naturens egne fibre lin, silke, ull og bomull. I bedriftens hjemmeside finnes informasjon om tekstiler og fiber og en egen ”flekkguide” med tips om fjerning av flekker.

Miljø som konkurransefortrinn

Bedriften har positive erfaringer med Miljøfyrtårn. I 2008 fikk Krivi-Vev AS en kontrakt med Utenriksdepartementet (UD) for produksjon av duker, med Riksvåpenet innvevd i stoffet. Dette er duker som skal benyttes i norske ambassader verden over. Gautvik mener at det å være miljøfyrtårnsertifisert bidro sterkt til at nettopp Krivi-Vev fikk denne prestisjefylte kontrakten.
Krivi-Vev har sterk fokus på avfall og kildesortering. Kapp fra produksjonen leveres til aktivitetssenter for bruk i matter og annet håndarbeid.

Utfordringer innen Miljø

Fra maskiner i produksjon kommer mye støy og fint støv. Det jobbes derfor aktivt med renhold og ansatte må benytte hørselvern. Bedriften er opptatt av å utvikle et godt arbeidsmiljø gjennom ansattes engasjement og involvering.
Fant du det du lette etter?