Institusjonskjøkkenet på Tingvoll sjukeheim vant pris!

Det var en flott prisutdeling på sjukeheimen da kjøkkenet vant pris for sin bruk av økologisk mat. Som første i Norge vant sjukeheimen DEBIOs sølvmerke i februar i år. 

Fotograf: Kirsty McKinnon
Tore viser fram diplomen. fotograf Kirsty McKinnon

Debio kontrollerer og godkjenner økologiske og bærekraftige produksjoner i Norge.

Kontrollordningen følger varen fra jord til bord. For å oppnå sølv må minst 50 prosent av innkjøpssummen for mat bestå av økologisk godkjente produkter.

Kjøkkenet på Tingvoll har brukt 4-5 år på å bygge opp et storkjøkken med vekt på sunn og næringsrik mat av økologiske produkter. I f2011 nådde Betten og staben hele 54 prosent økologisk mat.

Arbeidet har vært ett tett samarbeid med blant annet Bioforsk Økologisk og spesielt Liv Solemdal.

Les mer her.

 
Fant du det du lette etter?