Aktivitetsvennkurs i Tingvoll

Aktivitetsvenn.jpg - Klikk for stort bilde

Aktivitetsvenn

-økt livskvalitet for personer med demens i samarbeid med frivillige.

Aktivitetsvenn er et landsdekkende tilbud som drives i over 100 kommuner. Vi tilbyr gratis og uforpliktende kurs, erfaringssamling og et hyggelig nettverk av frivillige.

Velkommen som Aktivitetsvenn i Tingvoll!

Sammen med en frivillig Aktivitetsvenn kan personer med demens få mulighet til en aktiv og innholdsrik hverdag. Gjennom samtale og intervju vil vi finne en god kobling som fører til dobbel glede og en vinn vinn situasjon. Aktiviteter man kan gjøre sammen: å trene, gå tur, mekke bil, bake, lese, gå på teater/kino/konsert, spille golf, hagearbeid, synge, oppsøke dyr, besøke kulturlandskap og mye mer.

Fritidsaktiviteter og gode opplevelser har positiv effekt. Selv for mennesker der sykdommen har kommet så langt at opplevelser raskt glemmes, viser det seg at de gode følelsene og stemningen aktiviteten skapte, varer.

Temaer på kurset er rollen som frivillig, demens, kommunikasjon, etikk og holdninger samt taushetsløfte.

Kurset er utviklet og i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen, som er interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende. Kurset arrangeres av Nasjonalforeningen for folkehelsen    i  samarbeid med Tingvoll kommune.

Kurs i Tingvoll kommune 2017:

Onsdag 1.mars og 15.mars kl.18-2

Sted: Møterom 1.etg Tingvoll sykehjem

Påmelding og informasjon: http://nasjonalforeningen.no/tilbud/bli-frivillig-aktivitetsvenn/

Ingrid Helene Bergem, demenskoordinator

ingrid.helene.bergem@tingvoll.kommune.no