Julegrantenning med sang og musikk

Korpset spiller til julegrantenning | Fotograf: Petter Rønningen
Korpset spiller til julegrantenning fotograf Petter Rønningen

Søndag 30. november var det julegrantenning på Meisingset Oppvekstsenter. Store og små samlet seg for å overvære den årlige tradisjonen og til slutt kom også nissen innom.

Det ble julegrantenning i år også. Søndag 30. november samlet hele bygda seg for å få med seg den årlige tradisjonen med å tenne lysene på grana. Men før lysene tentes, gikk de nissemars. Mange hadde fått tak i fakler som nesten lyste opp hele Vågen. Tross glatte veier ble det heldigvis ingen skader under marsjen.

Julegrana tentes rundt 15.00, akkompagnert av julemusikk fra korpset. Korpset tok så folket med seg inn i grendahuset hvor det ventet gløgg, pepperkaker og mer underholdning. Denne gang var det korpset sammen med elevene ved oppvekstsenteret som samarbeidet på scenen, med musikk fra jul i Skomakergata.

På forhånd var det kjøpt inn store mengder grøt. De små fikk grøten gratis, mens de store betalte en liten slant. Spenningen var knyttet til hvem som skulle få mandelen i grøten, og denne gangen ble det en av de små som gikk seirende ut av jakten. En stor pose med sjokolade ga et store smil om munnen til seierherren.

Det er også tradisjon med kjøttlotteri i forbindelse med julegrantenninga. Salget hadde foregått en stund på forhånd og ble avsluttet i det sistemann fikk spist opp grøten sin. Dermed var det klart for trekning. Nærmere 1400 lodd ble solgt og det må man vel si seg fornøyd med. Ulike fornøyde vinnere fikk utdelt kalkun, pinnekjøtt og fenalår.

Helt til slutt ankom kveldens høydepunkt for mange. Nissen! Eller rettere sagt, nissene! De delte ut pakker til ungene og et besøk av nissen må vel kalles en perfekt avslutning på julegrantenninga.

Fant du det du lette etter?
   

Søk

Kontaktinformasjon

Meisingset oppvekstsenter
6628 MEISINGSET
E-post : jens.petter.olsen@tingvoll.kom..
Telefon
: 715 32 495

Galleri

Skolestua på Røtingsnes | Fotograf: oab
Skolestua på Røtingsnes
oab
Virksomhetsleder Jens Petter Olsen      Styrer Anna Rimstad
Login for redigering Login for redigering